Украйна се бори за сигурността на цяла Европа и трябва да

...
Украйна се бори за сигурността на цяла Европа и трябва да
Коментари Харесай

Зеленски: Показахме, че заслужаваме да бъдем пълноправен член на ЕС

Украйна се бори за сигурността на цяла Европа и би трябвало да бъде пълновръстен член на Европейския съюз, съобщи президентът Володимир Зеленски във видеобръщение към шведския парламент, съобщи Ройтерс.

" Ние се борим освен за народа на Украйна, само че и за сигурността на Европа, и показахме, че заслужаваме да бъдем пълновръстен член на Европейски Съюз ", сподели Зеленски пред шведските депутати.

" Време е да напреднем с това решение и аз съм уверен, че вие ще ни подкрепите даже в това ", добави украинският президент.

Милиони хора напуснаха Украйна през месеца, откогато Русия стартира нашествието си, която назовава " специфична военна интервенция " за " денацификация " на своята съседка.

Западните съдружници постановиха тежки наказания против Русия и предоставиха оръжия и помощи на стойност милиарди долари за защитата на Украйна

НАТО, Г-7 и Европейски Съюз организират през днешния ден срещи на върха, на които се чака да бъдат контрактувани спомагателни наказателни ограничения против Русия.

Зеленски прикани за повече наказания и поиска помощта на Швеция за възобновяване на Украйна след края на войната.

Украинският президент ще се обърне през днешния ден посредством видеоконферентна връзка също към водачите на НАТО и Европейски Съюз.

" Искам шведските компании, шведските архитекти, шведската страна и шведският народ да вземат участие в това ", сподели той посредством преводач. " Ние ще се възстановим в името на народа... в името на Европа. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР